PAD THAI | ul.Drużbickiego 11, tel. (61) 84 07 666

PAD THAI

Pad Thai , czyli „smażony po tajsku” Jest to danie o tradycyjnym słodko – kwaśnym smaku lub pikantnym , smażony makaron ryżowy z dodatkiem orzechów arachidowych ,łączący ze sobą wszystkie cztery podstawowe smaki.


CURRY

Tradycyjna pasta curry którą stosujemy jest sporządzona na bazie papryki chilli , z dodatkiem wielu ingrediencji , w tym galangi – egzotycznej przyprawy o imbirowo- pieprznym smaku , posiadającej liczne wartości lecznicze.

Do każdego dania można za dodatkową opłatą zamówić porcję ryżu jaśminowego lub wybranego rodzaju makaronu.


DANIA Z WOŁOWINY

Nasze Tajskie dania z wołowiny zaspokoją nawet najbardziej wymagające podniebienia.

Do każdego dania można za dodatkową opłatą zamówić porcję ryżu jaśminowego lub wybranego rodzaju makaronu.

75 zł Danie Szefa Kuchni

Soczysty kawałek polędwicy wołowej z tajskimi przyprawami krewetkami, warzywami i ryżem w sosie tajskim.


52 zł Wołowina z woka z warzywami

Wołowina z woka z warzywami ,chili , słodką tajska bazylią w sosie pieprzowym na gorącym półmisku



DANIA Z DROBIU

Dzięki licznym gronom turystów w Tajlandii , coraz częściej można tam spotkać dania z kaczki , które cieszą się popularnością w tajskich kartach

42 zł Kurczak z woka z warzywami

Kurczak z woka z warzywami , chili , słodką tajska bazylią w sosie sezamowym na gorącym półmisku



RYBY I OWOCE MORZA

Bogata fauna mórz i oceanów pozwala na tworzenie dań zachwycających różnorodnością smaków i kolorów. Tajskie sposoby na przygotowanie potraw z ryb i owoców morza charakteryzują się egzotyką i oferują ciekawą alternatywę dla pozostałych wykorzystujących je kuchni.

Do każdego dania można za dodatkową opłatą zamówić porcję ryżu jaśminowego lub wybranego rodzaju makaronu.


DESERY

Tajowie po ostrym obiedzie uwielbiają słodkie desery . Czasem słodkie aż do przesady, a składniki łączą w bardzo dziwny sposób.


DANIA Z WIEPRZOWINY

Uważana za jedną z najbardziej oryginalnych sztuk kulinarnych świata, kuchnia tajska w swoich początkach kształtowała się pod wpływem dwóch kuchni: indyjskiej oraz chińskiej. Właśnie inspiracjom z południa w znacznym stopniu zawdzięcza wykorzystywanie mięsa wieprzowego w kilku charakterystycznych potrawach.

Do każdego dania można za dodatkową opłatą zamówić porcję ryżu jaśminowego lub wybranego rodzaju makaronu.


DANIA WEGETARIAŃSKIE

Idea wegetarianizmu na przestrzeni czterech tysięcy lat, od czasu jej powstania, stopniowo ewoluowała z czystko religijnych praktyk aż do zbioru etycznych, a także zdrowotnych przekonań. Obecnie tego typu kuchnia jest popularna na całym świecie. Stąd w restauracjach zarówno w Tajlandii, jak i w Polsce, można spotkać dania nie zawierające mięs, ryb, owoców morza, a czasem także wielu produktów pochodzenia zwierzęcego.


PRZYSTAWKI

15/16 zł Sajgonki

wegetariańskie lub z polędwicą wieprzową



SAŁATKI

30 zł Sałatka z mango

Sałatka z mango, ogórkiem, marchewką i paluszkami krabowymi z dressingiem chilli